Yazı Gereçleri ve Kalemler

Yazı Gereçleri ve Kalemler

Kalemler, pek çok kişinin muhakkak ihtiyaç duyduğu kırtasiye malzemelerindendir. Gerek okul yaşamında, gerek ofiste, gerekse evde her daim ihtiyaç olan kalemlerin şu an tanışık olduğumuz modern hali 1795 yılında Fransa'da icat edilmiştir. Kil ve grafitin fırınlanmasıyla bulunan kurşun kalemler, şu anda envai çeşide sahip kalem sektörünün ilk adımını atmıştır.

Kalemin icadından sonra geçen yaklaşık 250 senelik süreçten sonra kalemler de teknolojiye uyum sağlamıştır. Zaman zaman şekil değiştiren, renklenen ve farklı amaçlara hizmet eden kalemler, her çeşidiyle başka bir amaca hizmet eder.

Teknolojinin icadıyla beraber pek çok çeşidi çıkan en güzel kalemler, diğer tüm kırtasiye ürünlerinde olduğu gibi Pembe Pasaj'da sizleri bekliyor. Okulda, ofiste, çizimlerinizde, hobilerinizde, evde kullanacağınız her kalem, farklı modelleriyle beraber sizlerle. Gelin, bu kalem çeşitleri ve modellerini beraber inceleyelim.

En popüler yazı yazma ürünleri içinde yer alan kalemler ve yazı gereçleri, ülke sınırlarını aşan kalitesi ve profesyonelliğiyle, Pembe Pasaj’da satışa sunulur.  Sadece kullanım amaçlı değil, kurumsal hediye olarak ve sevdiklerinize, özel günlerinde hediye edebileceğiniz, birçok modele ve tasarıma sahiptir. Çok eski devirlerde taşlara duvarlara çizilen resimlerle başlayan insanların iletişimi, kelime ve harflerin bulunmasıyla daha da basitleşmiş ve zamanla kuş kanadından mürekkeple yazma araçları yerine, bu jel kalemler, dolma kalemler, kurşun kalemlerle, yazım işlemleri gerçekleştirilir olmuştur.

Yazı Araç Gereçleri

Yazı yazmak deyince aklımıza hemen kalem gelir, elbette bu çok normaldir ancak kalem kadar ihtiyaç olan başka araç ve gereçler de vardır. Kalemtraş ve silgiler bu araç gereçlerden en önemlisi olabilir. Uçlu kalemler için satılan uygun uçların da en az kalem kadar önemlidir. Uçlu kalem satın alırken ucunuzu da muhakkak sipariş etmeyi unutmayın. Önemli yerlerin altını çizmek için Fosforlu kalem, kalem severlerin olmazsa olmazıdır. İşaretleyici ve Fosforlu kalemlerin çeşit çeşit uç ve tasarımlı olanları vardır.

Kalem Çeşitleri Nelerdir?

İhtiyaç ve beklentileri karşılayacak kalem çeşitleri, yıllarca farklı formlarda yapılmış ve sadece yazı yazmak için değil, çizim yapmak, resim çizmek için de türlü kalemler üretilmiştir.

Dolma Kalemler

Tükenmez Kalemler

Kurşun Kalemler

Keçeli (fineliner) Kalemler

Permanent ve Markör Kalemler

Fosforlu Kalemler

Çizim Kalemleri

Roller Kalemler

İğne Uçlu Kalemler

Multifonksiyonlu Kalemler

Tahta Kalemler

* Sıvı ve Şerit Siliciler

Bazı kalem çeşitleri; basit yazı gereçleri olarak düşünülürken, aslında gövde içinde ve dış katmanlarında koruyucu malzemeler kullanılır.

Tükenmez Kalemler

Yoğun bir mürekkebin, küçücük bir bilye uçtan kağıda dökülmesiyle yazan tükenmez kalemler, neredeyse herkesin evinde bulunan özel kalemlerdir. Evde, ofiste küçük notlar alabilmek için ideal olan tükenmez kalemlerin kullanımı çok kolaydır. Hem klasik modeller hem de yazı yazmaktan keyif alacağınız en gösterişli, en süslü tükenmez kalem modelleri ise burada sizleri bekliyor. Genelde yetişkinlerin kullandığı tükenmez kalemler, süslü kalemler kategorisinde de sevilen bir kalem çeşididir.

Tükenmez kalemlerin içerisinde çoklu kalem modelleri de dikkat çekmektedir. Görünüşte tombul bir kalem gibi duran çoklu kalemler, farklı mekanizması sayesinde farklı renkleri aynı anda kullanabilmenizi sağlıyor.

Silinmeyen bir kalem olarak bilinen tükenmez kalem çeşitleri arasında yerini alan silgili tükenmez kalem çeşitleri, yazı yazarken yaptığınız ufak hataları düzeltmek için idealdir.

Genellikle metal, çelik ya da pirinçten tasarlanan tükenmez kalemler, dolma kalemlere alternatif olarak geliştirilen kalem çeşitlerindendir. Dünyada en fazla tercih edilen kalem türü olarak kullanılan tükenmez kalemler, tek kullanımlık ve doldurmalı modelleriyle üretilir. Tek kullanımlık olan tükenmez kalemler, en basit türlerdir. Kullanılmadığında ucu kapatılmak suretiyle kullanılırken, yay ve vidalı mekanizma ile ucu geriye çekme özelliğine sahiptir. Bazı tükenmez kalemlerde, mürekkep standardı düşük ama rollerball mürekkeplerden daha yüksek yoğunluğa sahip hibrit mürekkep türü kullanılır.

Kurşun Kalemler

Kurşun kalemler, bilinen en eski kalemlerdir. Sertliğine göre çeşitleri bulunur. Kil bağlayıcı grafit tozunun ya da odun kömürü etrafına pigment koruyucu gövde yerleştirilerek üretilen kurşun kalemler; kolay silinmesi, çoğu kimyasala, radyasyona, neme dayanıklı olmasıyla, hemen herkes tarafından tercih edilir. İlkokul öğrencileri, ev hanımları, bankacılar, öğretmenler, eskiz çizenler, mimarlar, ressamlar gibi birçok farklı sektörde kullanılan kurşun kalemler; balmumu kullanılan çeşitlerinde, silgiyle silindiğinde, bulunduğu kâğıt üzerine bulaşma özelliği gösterir. Gres kurşun kalemler, cam ya da porselen üzerine yazabilme özelliği sunar. Silindirik ya da üçgen ahşap gövde tasarımına sahip olan kurşun kalemler, mekanik kurşun kalemler olarak da çeşitleri bulunur.

Kurşun kalemler aynı zamanda çizim kalemleri olarak da bilinmektedir. Aynı zamanda okulun özellikle ilk kademelerinde okul kalemleri olarak sıklıkla kullanılırlar. Küçük çocuklar için tutuşu kolay, iri kurşun kalemler tavsiye edilmektedir. Süslü kurşun kalem modelleriyle çocukların gönlünü fethedebilirsiniz.

Dolma Kalemler

Yazma gereçlerinin en itibarlısı ve kalitesi olarak görülen dolma kalemler, tükenmez kalemlere göre çok daha hassas ve kaliteli yazı yazma araçlarındandır. Tükenmez kalemlere göre, dolma kalemlerin bazı avantajları bulunur. Dolma kalem tercih etmek için 4 neden:          

Dolma kalem mürekkebi, direkt olarak kalem ucundan dışarı aktığı için, kaleme baskı yapmak gerekmez.          

* Kaleme baskı yapılmadığı için; el ve bileklerde oluşabilecek ağrılar, engellenmiş olur.          

* Dolma kalemler, daha yumuşak yazma deneyimine sahiptir.          

Dolma kalemler, kişilerin el yazısını iyileştirdiği gibi, güzel yazı yazma becerilerini de geliştirir. Pistonlu ve kartuşlu modelleriyle farklı deneyimler yaşayacağınız dolma kalemler; özellikle iş dünyasında itibarınızın artmasına, özgüven duymanıza da yardımcı olur.

Çizim Kalemleri

İster bir profesyonel illüstratör olun, isterseniz acemi bir ressam olun, yapacağınız projelerde çok sayıda tercih edebileceğiniz çizim kalemleri, size heyecan verici bir deneyim kazandıracaktır. Diğer kalem çeşitlerine ve renkli kalemlere göre, hassas ve daha tutarlı çizim yapma olanağı sunan çizim kalemleri, eskiz defterleri rahatlıkla kullanabileceğini, sanat hayatınıza yeni bir adım atacağınız çizim gereçleridir. Kaligrafi, karikatür, çizim ve daha fazlasına sahip olacağınız çizim kalemleri; çoğunlukla 0.5 mm ve 1.00 mm gibi uç seçeneklerine sahiptir. Aynı zamanda iğne uçlu kalemler sayesinde, her türlü ayrıntıya dikkat etmenizde size destek olur.

Uçlu Kalemler

Uçlu kalemler, kurşun kalemlerin basit bir mekanizmayla geliştirilmiş halidir. Kurşun kalemin grafit kısmı, uç halinde kaleme takılır ve mekanizma, çalıştırıldıkça grafit uç, kalemin ucundan çıkarak yazıma hazır hale gelir.

Uçlu kalemlerin de, özellikle küçük yaş grubuna hitap eden süslü uçlu kalem çeşitleri bulunur. Kalemin tepesindeki bir figür ya da üzerindeki bir desenle çocuklara hitap eder hale gelen süslü uçlu kalem çeşitleri, bazı yetişkinlerin de vazgeçilmezi.

Keçeli Kalemler

Canlı renkleri sebebiyle özellikle çocukların severek kullandığı keçeli kalemler, keçe bir uç ve fitil şeklinde bir mürekkebin bir araya gelmesiyle oluşmuştur. Her yüzeye rahatlıkla yazabileceğiniz ve çizim yapabileceğiniz keçeli kalemlerin farklı çeşitleri de bulunur.

Fosforlu kalemler ve tahta kalemleri de keçeli kalemlerin çeşitlerinden sayılabilir. Fosforlu kalemler, neon renklerde üretilen, daha geniş bir uca sahip kalemlerdir. Özellikle not alan öğrenciler ve ofis çalışanları tarafından  tercih edilir. Tahta kalemleri ise daha büyüktür ve daha farklı mürekkebe sahiptir. Mürekkebi sayesinde kaygan yüzeylerden rahatça silinebilirler.

İğne Uçlu Kalemler

Özellikle resmi yazışmalarda tercih edilen iğne uçlu kalemler de tıpkı uçlu kalemler gibi farklı uç boyutlarına sahiptir. Solmayan, dağılmayan, parlak, kaliteli, özel bir mürekkebe sahip iğne uçlu kalemlerin ucu 0.3 mm'den başlayarak 1.6 mm'ye kadar devam eder.

Renkli Kalemler

Renkli kalem deyince, aklınıza pek çok kalem çeşidi gelebilir. Kuru kalemler, keçeli kalemler, tükenmez kalemler, renkli kalem çeşitleri arasında sayılabilirler. Çalışma ortamına, okul ortamına renk katmak isteyen herkese hitap eden renkli yazı kalemleri farklı çeşitleriyle Pembe Pasaj’da.

Renkli kalem çeşitleri arasında ince uçlu kalemler, tükenmez kalemler, jel kalemlerle beraber başka çeşitler de bulunur. Renkli kalemler tekli olarak satılabildiği  gibi set olarak da satılırlar. Renkli kalem setleri 4'lü, 6'lı ve 12'li gibi seçeneklerle satışa sunulmaktadır. Renkli kalem fiyatları da bu sette bulunan kalem sayısına göre değişkenlik gösterir. Renkli başlık kalemleri olarak da bilinen rengarenk kalemler, hem yetişkinlerin hem de çocukların kullanmaktan keyif aldığı ürünlerdendir.

Tebeşirler

Kalemler ve yazı gereçleri kategorimizde yer alan tebeşir, sadece kara tahtaya yazmak için değil çocukların sokakta çizim yapabilmeleri için de kullanılmaktadır. Giotto markasının en kaliteli tebeşirleri, renkli ve beyaz çeşitleriyle Pembe Pasaj’da.

Doğru Kalem Nasıl Seçilir?

Bir çizim yaparken, not alırken ya da farklı bir yazı işlemi yaparken, doğru kalem seçimi, amacınızı ve yazma kalitenizi gösterir. Uç yumuşaklığı, yazı tekniğinizin kalınlığını ya da inceliğini belirler. Yazı yazmak doğru kalem seçme yöntemleri:          

* Yazı yazmak için ilk olarak fiyatlarına ve dayanıklılığına bakılır. Silgili ya da silgisiz çeşitleri bulunur.          

* Tahta kalemleri sürekli kalemtraşla açmak yerine mekanik kalemler tercih edilebilir.          

* Genel kullanım için HB ahşap ya da mekanik kurşun kalem kullanılabilir.          

* Kalem satın alırken; ergonomisine, elinizi ağrıtıp ağrıtmadığına bakılır. Eğer 1-2 dakika içinde kramp şeklinde ağrı giriyorsa farklı bir seçenek tercih edilebilir. Çizim kalemleri için doğru kalem seçme yöntemleri:          

* Daha ince çizgiler için, doğrusal çeşitlilik gösteren tahta kalemler seçilebilir.          

* Teknik çizimler için, mekanik kurşun kalemler tercih edilir. 0.5 mm ve daha dar çizimler için, 0.3 mm’lik uçlu kalemler tercih edilir.          

* Farklı çizim ve tonlamalar yapmak için H dereceli kalemler tercih edilir. Gölgelendirme yapmak için B dereceli kalemler seçilir.          

* Düz siyah çizgiler için, karbon kalemler kullanılır. Grafitle elde edilemeyen çizimlerde, karbon kalemler tercih edilir. Kalem seçimi yaparken, uç sertliği önem taşır. Daha ince çizgiler için, H dereceli kalemler kullanılır. En hafif kaliteli kalemlerde 9H kullanılabilir. Daha koyu çizimler için, B dereceli uçlar kullanılır. En koyu rengi elde etmek için 9B ve en açıklar için B dereceli kalemler tercih edilir.

En Kaliteli Kalem Markaları Hangileridir?

Kalem ve yazı gereçlerine ait ürünler, geniş bir yelpazeye yayılır. En ucuz kalem ve yazı gereçleri yanında en kaliteli kalem markaları da farklı model ve tasarımda satışa sunulur.

Faber Castell

Adel

Edding

Fatih

Touch

* Artline                                

Her kalem markasının kendine göre özellikleri ve tercih edilebilirlik kriterleri bulunur. Bu kriterler ve özellikler, sizin tercihlerinize ve beğeninize göre farklılık gösterir.

Diğer Yazı Gereçleri Nelerdir?

Kalem dünyası farklı ve geniş bir yelpazeye yayılmıştır. Sık kullanılan dolma kalemler, çizim kalemleri, kurşun kalemler yanında, farklı yazı gereçleri de vardır. Jel kalemler, kaligrafi kalemleri ve kağıtları, pastel boyalar, işaretleyici kalemler, silinebilir işaretleyici kalemler, tahta kalemler, kalemtıraş ve silgiler, iğne uçlu kalemler, roller kalemler, permanent ve markörler, keçeli kalemler, fosforlu kalemler, mekanik kalem uçları gibi birçok farklı yazı gereci de bulunur.

Kalem Markaları ve Fiyatları

Kırtasiye dünyasında pek çok markadan, pek çok kalem çeşidi bulunur. Kalem markaları içerisinde özellikle Faber Castell, grip uçlu kurşun kalemleriyle ön plana çıkar. Yine dünyaca ünlü markalardan biri olan Stabilo da, fosforlu kalemleriyle sevilen bir markadır. Adel, Uni-Ball, Tombow markaları da kalem markasının öne çıkan markalarındandır. Pembe Pasaj olarak, sizlere sadece bu markaları değil çok daha fazlasını sizlere sunuyoruz. Yurt ışında kendine özgü tasarımlı bir çok ithal kalem sizin için Pembe Pasaj’da.

Kalem fiyatları en az çeşitler kadar geniş bir yelpazede karşımıza çıkar. Farklı çeşitleri bulunan kalemlerin fiyatları da farklılık göstermektedir. Çeşitlerden sonra markalar, renkler ve set içeriği olup olmaması da kalem fiyatlarını da etkilemektedir.

Günlük işleriniz için, ofis için ya da dersleriniz için sizlere konforlu bir yazma deneyimi sağlayacak olan kalemler uygun fiyatları ile burada sizleri bekliyor.

Kırtasiye dünyasında pek çok markadan, pek çok kalem çeşidi bulunur. Kalem markaları içerisinde özellikle Faber Castell, grip uçlu kurşun kalemleriyle ön plana çıkar. Yine dünyaca ünlü markalardan biri olan Stabilo da, fosforlu kalemleriyle sevilen bir markadır. Adel, Uni-Ball, Tombow markaları da kalem markasının öne çıkan markalarındandır. Pembe Pasaj olarak, sizlere sadece bu markaları değil çok daha fazlasını sizlere sunuyoruz.

Kalem fiyatları en az çeşitler kadar geniş bir yelpazede karşımıza çıkar. Farklı çeşitleri bulunan kalemlerin fiyatları da farklılık göstermektedir. Çeşitlerden sonra markalar, renkler ve set içeriği olup olmaması da kalem fiyatlarını da etkilemektedir.

Günlük işleriniz için, ofis için ya da dersleriniz için sizlere konforlu bir yazma deneyimi sağlayacak olan kalemler uygun fiyatları ile burada sizleri bekliyor.

Kalemler ve yazı gereçleri, farklı marka ve modellere sahiptir. Her bir kalem ve yazı gereci, kendi içinde farklı özellikleri taşır ve üretim malzemeleri, tasarımları, türlerine göre kalem fiyatları ve yazı gereçleri fiyatları değişkenlik gösterir. Uygun fiyatlar ve ödeme yöntemleriyle ulaşacağınız kaliteli ve marka ürünler, Pembe Pasaj mağazalarında satışa sunulmaktadır

Etiketler: kalem, bic, fatih, yazı, uçlu kalem, tükenmez kalem, dolma kalem
Haziran 11, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR